Ny regler för trädgårdseldning

Skrivet den 7 april, 2023

Från och med den 1 januari 2023 gäller nya regler för trädgårdseldning inom Danderyds kommun, vilket inkluderar Lärkängens Fritidsträdgård. Enligt miljöinspektör Malin Löfbom är det numera endast tillåtet att elda trädgårdsavfall under veckorna 16 och 17 samt 41 och 42, inklusive föregående lördag och söndag samt den 30 april (valborgsmässoeld).

Eldning är tillåtet under förutsättning att röken inte skapar problem för människors hälsa och att det inte råder eldningsförbud. Information om eventuella eldningsförbud finns hos Storstockholms brandförsvar.

Styrelsen är medveten om att eldhögen på området behöver brännas och planerar att eventuellt göra detta veckan efter städdagen.

Tänk på att rotogräs och sjuka växtdelar aldrig får läggas på föreningens kompost. Dessa ska helt torka ut i solen innan de läggs på brännhögen. Mer information om finns på sidan om ogräs.

Ett alternativ för att minska brännhögen är att istället spara avfallet på din egen odlingslott tills dess att den mobila återvinningscentralen kommer till området. Mer information om när den mobila återvinningscentralen finns i kalendariet på sidan för medlemmar.

  • Årsmöte 9 mars

    1 mars, 2024

    Årsmöte 9 mars
  • Tips om webbinarium: Odla din egen jord!

    8 februari, 2024

    Tips om webbinarium: Odla din egen jord!
  • Vinterns ankomst och framtida planer för Lärkängens Fritidsträdgård

    20 december, 2023

    Vinterns ankomst och framtida planer för Lärkängens Fritidsträdgård