Information från styrelsen

Skrivet den 19 september, 2022

Hej!

Intresset för odling på Lärkängens Fritidsträdgård har ökat kraftigt de senaste åren. Föreningen har över 30 personer i kö som väntar på att få en odlingslott och tillfället att skörda och ta hand om växter.

För att så många som möjligt ska kunna vara med och dela vårt odlingsintresse genomför styrelsen flera åtgärder som verkar för ökat samarbete mellan medlemmarna och ökat intresse för koloniträdgårdsrörelsen.

Några medlemmar har haft två odlingslotter samtidigt vilket strider mot det avtal som Lärkängens Fritidsträdgård har med Danderyds Kommun. Därför har styrelsen sagt upp avtalen för de extra odlingslotterna som dessa medlemmar har haft.

Två personer i den sittande styrelsen har också haft en extra odlingslott vilket har gjort att de varit jäviga i frågan och inte deltagit i diskussionerna som förts. Dessa har självklart också blivit av med sin extralott. Anledningen till att styrelsen vill bidra till att fler ska få möjlighet att odla inom vår förening kan sammanfattas i tre punkter:

  • Kommunen har i arrendeavtalet uttryckligen skrivit att en medlem endast får ha en lott inom Danderyd för att så många Danderydsbor som möjligt ska kunna nyttja koloniträdgårdsverksamheten.
  • Styrelsen ska verka för ökat samarbete mellan medlemmarna och för ökat intresse för koloniträdgårdsrörelsen. Vilket innefattar att se till att så många som vill ska få möjlighet att odla inom vår förening.
  • Föreningen har över 30 personer i kö vilket visar på att det finns ett stort intresse och behov av flera odlingslotter.

Vi önskar alla medlemmar en trevlig kväll.

Hälsningar

Styrelsen
Lärkängens Fritidsträdgård

  • Årsmöte 9 mars

    1 mars, 2024

    Årsmöte 9 mars
  • Tips om webbinarium: Odla din egen jord!

    8 februari, 2024

    Tips om webbinarium: Odla din egen jord!
  • Vinterns ankomst och framtida planer för Lärkängens Fritidsträdgård

    20 december, 2023

    Vinterns ankomst och framtida planer för Lärkängens Fritidsträdgård